MENU
under construction

Extra auditie voor theaterspektakel Marijke Muoi

Op 10 november 2017 worden er extra audities gehouden voor Marijke Muoi, de openingsvoorstelling van LF2018 in de Grote Kerk Leeuwarden. In de Under de Toer-productie zijn rollen bijgekomen en zo nog meer kansen gecreëerd om mee te doen aan dit spektakel. Marijke Muoi is op zoek naar actrices, die naast Joke Tjalsma de ondersteunde rol van Maria Louise vertolken in zang, toneel en publieksbegeleiding.  

Marijke Muoi
De voorbereidingen voor Marijke Muoi, het theaterspektakel dat tijdens het openingsweekend van Culturele Hoofdstad haar première beleeft, zijn in volle gang. De voorstelling speelt op locatie in de Grote Kerk van Leeuwarden, waar adellijke dame, regentes Maria Louise van Hessen-Kassel begraven ligt. Beter bekend als Marijke Muoi. Ze is de hoofdpersoon in dit verhaal waarin de geschiedenis en het heden elkaar raken. De Grote Kerk ondergaat een bijzondere transformatie tot een podium waar een net zo bijzondere cast het publiek letterlijk in mee neemt.

Joke Tjalsma vertolkt de hoofdrol van Maria Louise en zij wordt tijden de voorstelling bijgestaan door tien andere Maria Louises. Deze Maria Louises zijn steeds aanwezig, zij begeleiden het publiek de avond door en zingen het lied van Maria Louise. Marijke Muoi is een bijzondere beleving waarbij de bezoeker deelnemer wordt en geur, smaak en tastzin aangesproken worden. Als publiek beleef je de voorstelling vanuit het perspectief van één van de tien personages.

Audities
Vrouwen en meisjes vanaf veertien jaar, met enige zang- en spelervaring, worden uitgenodigd om auditie te komen doen op vrijdagavond 10 november in de Grote Kerk in Leeuwarden. Er wordt wekelijks een avond gerepeteerd, van november 2017 tot en met januari 2018. De voorstelling speelt van 20 januari tot en met 17 maart. Aanmelden voor de audities kan via victoria@marijkemuoi.frl.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.marijkemuoi.frl.