MENU
under construction

Archief

Tachtig plannen ingediend

Zondag 15 januari was de laatste dag waarop samenwerkingsverbanden uit heel Fryslân hun plannen konden indienen voor Under de Toer. Zat het aantal projecten een week voor de deadline nog rond de dertig, de eindteller staat maar liefst op tachtig ingediende plannen.

(meer…)

Tipje van de sluier

 

 

Ook zo benieuwd naar wat we mogen verwachten via Under de Toer in 2018? Sommige projectindieners lichten maar wat graag een tipje van de sluier op en vertellen over de plannen waarmee ze bezig zijn.

(meer…)

Informatieavonden waren inspirerend

De drie informatieavonden in december – in de kerken van Uitwellingerga, Holwerd en Kortezwaag – leverden mooie uitwisselingen op over de plannen die op dit moment door de hele provincie ontwikkeld worden. Wat is het toch heerlijk om naar elkaars verhalen te luisteren! En wat inspireert het enorm wanneer open gedeeld wordt hoe mensen de zaken aanpakken en waar ze tegenaanlopen bij het ontwikkelen en opzetten van een plan.

(meer…)

Bestuur Under de Toer aangesteld

Stichting Under de Toer heeft haar bestuur aangesteld. Naast Sjoerd IJbema als secretaris en Klaas Scheffer als penningmeester gaat het om Thom van der Goot als voorzitter.

(meer…)

Aftrap inschrijving in Huizum

De inschrijving voor Under de Toer is op 23 oktober 2016 in de dorpskerk van Huizum van start gegaan. Op die middag hebben de initiatiefnemers van het project een uitgebreide toelichting gegeven op de plannen, is een aantal voorbeelden besproken en werden ideeën uitgewisseld.

(meer…)

Prins Bernhard Cultuurfonds draagt 500.000,- bij aan Under de Toer

John Jorritsma (voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân) en Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds) overhandigden in de Blokhuispoort te Leeuwarden een cheque van een half miljoen euro aan Leeuwarden-Fryslân 2018. De bijdrage is bestemd voor Under de Toer. Het project van regisseur Jos Thie speelt zich af in 30 kerken in de provincie Fryslan. Met de plaatselijke bevolking en zo’n honderd culturele verenigingen worden onder leiding van een kunstenaar verhalen van de omgeving verteld. Dit gebeurt door middel van bijvoorbeeld toneel, muziek en kunst.

(meer…)