MENU
under construction

Informatieavonden waren inspirerend

De drie informatieavonden in december – in de kerken van Uitwellingerga, Holwerd en Kortezwaag – leverden mooie uitwisselingen op over de plannen die op dit moment door de hele provincie ontwikkeld worden. Wat is het toch heerlijk om naar elkaars verhalen te luisteren! En wat inspireert het enorm wanneer open gedeeld wordt hoe mensen de zaken aanpakken en waar ze tegenaanlopen bij het ontwikkelen en opzetten van een plan.

Soms was de vraag: “Op welke manier kan ik bij mijn idee de mienskip optimaal betrekken?” Anderen wilden graag meer informatie over verzekeringen of de zakelijke randvoorwaarden. Vrijwel alle vragen die leefden zijn beantwoord, zodat per avond acht tot vijftien plannenmakers met de informatie die ze nog misten en vol goede moed huiswaarts keerden.

Vijf katten op een zerk
De ideeën lopen, zoals Under de Toer ook hoopte, enorm uiteen. Het lijkt er op dat er straks in 2018 een prachtig divers programma te volgen is via Under de Toer: zo is er het dorp waar een verdwenen kerkklok nu toch de hoofdrol mag gaan spelen, elders leren we mogelijk de vijf katten kennen wiens namen genoemd worden op de zerk van de eenzame vrouw. Er komen historische figuren in the spotlight, variërend van schilders, dichters, een sterrenkundige en een filosoof. En geloof het of niet, zelfs Cambuur zou wel eens aan een kerk verbonden kunnen worden, dankzij de scherpe blik van een klein jongetje. Dans, theater, muziek en beeldende kunst, die disciplines zullen zeker vertegenwoordigd zijn binnen Under de Toer, dat is al wel duidelijk.

Plannen inleveren voor 16 januari
In de komende kerstvakantie wordt er op veel plaatsen hard gewerkt om voor 16 januari de opzet van een bijzondere voorstelling, een concert(reeks), een lang- of kortlopende expositie of een combinatie van al deze aspecten in te leveren.

Voor iedereen die aanwezig was: dank voor de betrokkenheid bij elkaar en heel veel succes bij het verder werken aan jullie plan!

Foto: Monique Jansma