MENU
under construction

Bakzeuntjes

21 en 22 april 2018

Lambertuskerk, Arum

IN CONTACT MET Riga, Letland

Geschreeuw in de haven: ‘Daar zijn ze!’ Vrouwen zwaaien met doeken hoog boven hun hoofd en het geluid van de trompet klinkt schel. Daar zijn de zeehelden die wind en water trotseren om brood op de plank te krijgen. De Bakzeuntjes kijken ernaar en dromen erover. Daar waar de boten vandaan komen, achter de horizon, dat is het echte leven. Achter hen staat Gesina. Ze staart in de verte: ‘Claas’, uistert ze. Claas Doedens, de grote liefde van Gesina, is nooit teruggekomen van zee. Zijn laatste brief uit Riga heeft ze nog in haar hand.

En elke dag als de schepen binnenlopen, vraagt ze: ‘Heeft iemand iets over Claas gehoord?’ Tot op een avond een schipper haar antwoord met ‘ ja’, en haar meeneemt naar de wereld onder water, op zoek naar Claas. Een boven- en onderwaterverhaal uit Noord-West Friesland.

Uitgevoerd door Jeugdtheaterschool Noorderwind in samenwerking met Christelijke Muziekvereninging Wubbenus Jacobs, Theater de Koornbeurs en Theater Zīļuks Riga. Regie: Hanneke de Man, zangdocent: Monique Bakker, kostuumontwerp: Erica Alsema, dirigent: Arjen Steur, productie: Leentje Visser.

Meer informatie: info@jtsnoorderwind.nl

Download
persmap van Bakzeuntjes