MENU
under construction

De Bestimming

8 – 18 november 2018

Meinardskerk Minnertsga

IN CONTACT MET Vreren, BelgIë

Alles in het leven heeft een bestemming, een doel. De moeder met haar verdriet die alleen nog haar stem laat klinken via de cello. De jammerende loodgieter die toekijkt hoe de kerk door zijn schuld in lichterlaaie staat. Een kar die zwaar beladen door de Belgische heuvels rijdt. De dominee die verstoken van elke begeestering wacht op de preek die niet komt. De kar met het harmonium die, voortgetrokken door de jongen, vol klank de nacht in gaat.
De Bestimming is een voorstelling waarin de bezoeker mee op reis gaat naar een ongewisse bestemming, als een vluchteling voor het onheil, maar in de kerk van het dorp een veilig, muzikaal en beeldend heenkomen vindt. Een locatievoorstelling in en rondom de toren, kerk en pastorie van Minnertsga.

Gespeeld door kunstenaars en spelers uit de eigen mienskip van Minnertsga. Met onder andere Simon Bouma op orgel en Judith Oost op cello. Tekst: Sybe Joostema. Filmbeelden en artistieke leiding: Anne van Slageren. Met composities van Gert Oost, domineeszoon die in Minnertsga is opgegroeid.

Meer informatie: info@debestimming.nl

 

Download
persmap van De Bestimming