MENU
under construction

Dodo fan Haska

19 t/m 23 september 2018

Kapelle van Haskerdijken, Haskerdijken

IN CONTACT MET Santiago De Compostella

Ooit eenzaam in het veld, tegenwoordig ingeklemd tussen spoorlijn en vierbaansweg, staat De Kapelle van Haskerdijken nog altijd overeind. Het godshuis zal van 19 tot en met 23 september 2018 het toneel zijn voor de Friese openluchtopera Dodo fan Haska. Het libretto is geschreven door Eppie Dam, de muziek is van Gerben van der Veen. De tribune gaat open om 20.00 uur (op zondag om 14.30 uur).

Het stuk brengt ons terug naar de 13e eeuw, toen de hoofdpersoon zich vestigde in de Haskerlanden. Dodo was een geestelijke, een man met een missie. Hij stond bekend om zijn grote pastorale gaven. Hij hielp mee om het land te bewerken en bij de aanleg van dijken. Dodo was ook gewoon een mens, meer dan hem lief was. Om tegen zijn aanvechtingen te strijden zocht hij zijn heil in ascese. Uitgerekend in het huis van God krijgt hij bezoek van de Duivel…

M.m.v. o.a. bewoners, acteurs, muzikanten en zangers uit Haskerdijken e.o. Libretto: Eppie Dam, compositie: Gerben van der Veen, regie: Romke Gabe Draaijer.

Meer informatie: dodofanhaska@gmail.com

Kaarten koopt u hier.

Download
persmap van Dodo fan Haska