MENU
under construction

Fertellendeweis

23 juli – 6 augustus 2018

Protestantse kerk Tytsjerk

IN CONTACT MET KosjerIc, Servië

In 2018 zet Tytsjerk de huis- én kerkdeur wijd open voor onbekend bezoek, dat in en samen met het dorp, een onuitwisbare indruk achterlaat. Van 23 juli tot 6 augustus herbergt verhalenproject International ArtCamp Tytsjerk, 25 kunstenaars uit heel Europa.

De artiesten van uiteenlopende disciplines verblijven bij gastvrije inwoners. Gastvrij waren de Tytsjerkers ook tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen 170 Roomse vluchtelingen uit Tiel naar het Friese dorp kwamen. Ze brachten een andere taal en een ander geloof mee. Ze werden in de kerk opgevangen en van hieruit verwezen naar dorpsbewoners die hun huizen openstelden. Deze oorlogsverhalen, in 2017 ook al onderdeel van de succesvolle theatrale wandeling It Paad nei Frijheid, vormen een inspiratiebron.

Het ArtCamp borduurt voort op de rol van de kerk in die oorlogsjaren. Alleen komen nu de vreemdelingen in vrijheid samen in de Protestantse Kerk, waar ze werken aan een gezamenlijk eindspektakel met en door het dorp.

M.m.v. Protestantse Gemeente Tytsjerk, Kulturele- en Aktiviteitekommisje Tytsjerk, Doarpshûs Yn ’e Mande, Stichting Op Toutenburg/Park Vijversburg, Stichting Jeugdwerk Tytsjerk, Ondernemersclub Tytsjerk, Stichting Feestcommissie Tytsjerk, Vrouwen van Nu Tytsjerk, verhalenverteller Giny Bastiaans. Artistieke leiding: Reina Rodina.

Meer informatie: artcamptytsjerk.nl

Download
persmap van Fertellendeweis