MENU
under construction

Het heilige hert van Cambuur

13 – 24 juni 2018

Agneskerk Goutum

IN CONTACT MET Falmouth, Cornwall (UK)

Het was een kind van de nabijgelegen basisschool, die de dominee van de Agneskerk wees op de aanwezigheid van het Cambuur logo in de kerk. Het jongetje kreeg een rondleiding door de kerk en herkende in het familiewapen van de Cammingha’s, de stichters van Leeuwarden, meteen het rode liggende hert in goud en riep enthousiast: ‘zijn jullie ook al fan?!’ Het vertrekpunt van een theatrale zoektocht naar meer mogelijke verbanden tussen de Agneskerk en SC Cambuur.
In processie beweegt het publiek zich door de kerk op weg naar het grasveld onder de toren. Hier ontvouwt zich een beeldverhaal over roots, religie en voetbal. It woanskip klinkt uit het kerkorgel, het rode hert komt tot leven en de Cammingha’s herrijzen op het groene strijdveld van de gedeelde geschiedenis. Een verrassend theaterevent op locatie door de drie jonge makers van theatercollectief Skoft & Skiep met de communities van Goutum en SC Cambuur.

M.m.v. Agneskerk Goutum, Basisschool Wiarda, SC Cambuur, Dorpsbelangen Goutum, Dorpsfeest Goutum, Dorpshuis Ien en Mien, De Kûle, Kaatsvereniging Yn ’e smoute fan de Goutumer Tsjerke, Dameskoor Eigenwijs, Toneelvereniging Krap bij Kas, Mannenkoor GSBK. Concept & regie: Skoft&Skiep

Meer informatie: www.skoftenskiep.nl

Haal hier uw kaarten.

 

Download
persmap van Het heilige hert van Cambuur