MENU
under construction

Skeltemania

20 - 23 september 2018

Protestantse Kerk Schettens

IN CONTACT MET Bunde, Duitsland

In het voorportaal van de kerk van Schettens hing sinds mensenheugenis een helm, gewoon een oude helm. Tot een ijverige museumconservator er een foto van op internet zag. Hij belde, nam zijn witte handschoenen mee en plotseling was de helm een uniek exemplaar uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, toebehorend aan de Friese militair Schelte van Aysma uit Schettens. Ineens was Schettens landelijk nieuws. Voeg hieraan toe de recente ontdekking van een grafkelder met skeletten onder Schelte’s grafsteen en het is niet vreemd dat er in de gemeenschap inmiddels sprake is van een zekere ‘Skeltemania’.

In deze muziektheatervoorstelling nemen we u als publiek mee in deze Skeltemania. We volgen de rouwstoet van deze Friese held, verwikkeld in een Europese oorlog, en staan stil bij de rol van helden in ons eigen leven, dit alles begeleid door muziek van het gedreven fanfareorkest Excelsior Schraard.

M.m.v. Fanfareorkest Excelsior Schraard, Protestantse Kerk SSL en andere lokale organisaties. Muzikale leiding: Thom Zigterman. Tekst en regie: Eelco Venema.

Meer informatie: https://skeltemania.nl

Koop uw kaarten hier

Download
persmap van Skeltemania