MENU
under construction

Slauerhoff – In Memoriam Patris

4 augustus t/m 6 oktober 2018

Dorpskerk Huizum

IN CONTACT MET Jever, Duitsland

Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936), een van Nederlands grootste dichters, kwam uit Leeuwarden. Zijn werk werd in 26 talen vertaald. Deze altijd rusteloze, flamboyante, melancholische man, bevoer alle wereldzeeën. Zijn langste gedicht, met liefst 34 strofen, is In Memoriam Patris. Het gaat over zijn vader en diens begrafenis in Huizum.

In 2018 keert de internationaal gelauwerde Slauerhoff weer terug naar zijn geboortestad en naar het oudste monument van Leeuwarden (12e eeuw): de Dorpskerk Huizum. De ‘verloren zoon’ zoekt er zijn vader. Het antwoord op de bijzondere zoektocht van deze unieke Nederlander krijgt u via een expositie en 8 theatervoorstellingen rond de verhalen uit het gedicht. Ook wordt het gedicht In Memoriam Patris in negen talen vertaald: van Fries tot Russisch, van Frans tot Chinees. De boekpresentatie is op 7 september 2018.

Het project is een unieke mix van poëzie, theater en beeldende kunst.

Artistiek leider: Gooitsen Eenling, Script:  Gerrit Jan Zwier. M.m.v. diverse koren, tientallen vrijwilligers van de Dorpskerk, wijkorganisatie Huizum-Oost en vele anderen.

Meer informatie: www.slauerhoff-2018.nl

Expositie Slauerhoff: In Memoriam Patris: 4 augustus – 6 oktober Theatervoorstelling Slauerhoff: In Memoriam Patris: 14 – 23 september Presentatie ‘Slauerhoffs In Memoriam Patris in Tien Talen’: 7 september Slauerhoff lezing door Arne Zuidhoek: 4 oktober

Koop uw kaarten hier.

Download
persmap van Slauerhoff – In Memoriam Patris